Geweldig dat je er bent

mijn broers

Tiamo

Op het moment dat wij zeven Australian Shephers op ons af zagen komen en ieder ons begroeten waren wij verkocht. Ja heel simpel.

Nadien zijn wij ons steeds meer gaan inlezen in dit ras en werd het ons steeds meer duidelijker dat dit de hond was die wij wilde. De informatie hebben wij van Internet en forums gehaald.

Alle raadgevingen waarom je hem niet moet aanschaffen kwamen bij ons over, maar de liefde voor dit ras overstemde alles. Ja, niet in aan appartement, ja niet als eerste hond, ja heel veel wandelen, ja zowel fysiek als mentaal moe maken, ja een hond in huis die normaal achter koeien aan rent.

Na ongeveer een jaar en diverse bezoeken besloten wij inderdaad om er een aan te schaffen. Alleen, er was voor ons één vereiste, een van ons twee moest de hele dag bij de hond aanwezig zijn, dus niet 2 tot 4 uur alleen laten, NEE, de hele dag.

Navraag bij ASCN en enkele fokkers besloten wij de fokker te nemen waar het mee klikte, natuurlijk van beide zijden. het plan was om in 2020 een hond aan te schaffen, echter onder ander de drie pups aan de linker zijde zorgde ervoor dat ik mijn baan eerder opzegde en met vervoegd pensioen ben gegaan. In de eerste vier maanden gelukkig samen iets kunnen regelen met onze werkgevers zodat een van ons altijd bij het hondje zou zijn. De laatste twee van deze vier maanden verlof genomen.

Bij ons eerste bezoek was de middelste onze keuze vanwege zijn statige uiterlijk. Echter de onderste deed ons smelten en het advies van de fokker gaf de doorslag om deze te nemen.

Vanwege onze verbondenheid met Italie, geen italiaans bloed maar wel een italiaanse opvoeding was de naam gauw gevonden. Omdat we zoveel van het ras houden en vooral met onze keuze was de naam heel eenvoudig. Ti' amo, ofwel Tiamo, ofwel ik hou van jouw.

Na de keuze ben ik de fokker bijzonder dankbaar voor onze gezinsuitbreiding. Wij zien een geweldige hond die alles voor ons betekent en alles op zijn kop heeft gezet.