Eerste dag

Inmiddels zijn wij diverse gesprekken met de fokker verder over het wel en wee van de Australian Shepherd en heeft hij, Tiamo bij het eerste bezoek bij ons thuis, een flinke boodschap in de woonkamer achtergelaten. Inmiddels had de fokker ook al een belangrijke training met Tiamo achter de rug, namelijk dat hij in de bench kan slapen.

Omdat het al gepland stond konden wij Tiamo een week later ophalen dan de bedoeling was. Eerst een vakantie naar ons geliefde Sardiniƫ, een tour in noordelijk Sardiniƫ en een bezoek aan de familie.

De dag na terugkomst zijn wij hem gaan ophalen en waren wij de trotse eigenaren van de prachtige, zo niet "de mooiste hond van de wereld" en dat met een big smile. Bij thuiskomst direct zijn nieuwe huisje inspecteren, zijn geurtjes achterlaten en kijken waar wat te knabbelen was.

De eerste nacht was volgens ons spannender voor ons dan voor hem. De bench stond in de slaapkamer, in de nacht was er zo goed als geen geluid te horen, alleen wat onrustig, regelmatig zijn plasje laten doen en met dikke ogen opstaan. Helaas was onze nieuwkomer de volgende dag sloom en zonder energie. Genoeg reden om ons zorgen te maken. Ook had hij iets overgegeven. Omdat de volgende dag een afspraak bij de dierenarts gepland stond werd hij die dag volgepropt met medicijnen, twee pilletjes en een prikje, Gelukkig ging het later in de avond beter met onze vriend. De Fokker maakte zich bij de dierenarts meer zorgen om het baasje dan om Tiamo want die had het er moeilijk mee.