Keuze

Na veel uitzoekwerk zijn wij gaan uitpluizen welke fokkers in aanmerking komen, welke voldoet aan onze eisen. we weten nu dat er veel fokkers zijn. Fokkers omdat ze het leuk vinden en af en toe een nestje hebben en de ervaren fokkers die met een bepaalde frequentie een nest hebben (geen broodfokkers daar praat ik niet over) allen fokkers die een passie hebben voor de Australian Shepherd.

Zoals eerder gezegd zijn er consequenties, een baas die consequent is, veel aandacht voor de hond, wandeling om de kerk is vragen om problemen, mentaal moe maken, eerste eigenaar, hoe sta je er zelf in, hulp bij het verbouwen van je huis, etc...

Voor ons zijn dit belangrijke criteria die een fokker moet overwegen. Liever een welgemeende nee dan een verkoop lustige Ja.

Gelukkig viel dit bij ons alles positief uit. Wilde wij pas het komend jaar een pup aanschaffen had de fokker, bij een aan huis bezoek, het postieve bericht dat haar teef in de zomer zwanger was. Wij kwamen in aanmerking voor een pup. Dus eigenlijk iets te vroeg. Ze gaf aan om er goed over na te denken en mochten ze geboren zijn konden wij na 4 weken een bezoek regelen.

Ja een bezoek regelen, je begrijpt natuurlijk bij een eerste bezoek, wat best spanned was, en de eerste pup op mijn arm, was het gebeurd en waren de radertjes aan het werk wat wij moesten doen om deze pup in huis te nemen. Na enkele dagen waren wij eruit en waren wij klaar voor onze vriend. Eigenlijk waren wij er al klaar voor, voordat wij hem gingen halen. Want ook wij wisten dat het bezoek fataal zou zijn.

Mister Cow Lick op mijn armen was geweldig, voor ons was het de toepasselijke naam Ti'amo ofwel Tiamo of wel " Wij houden van jou"