Waarom

Nu mijn pensioen in zicht komt wil ik een ding niet laten gebeuren dat ik daar stop waar ik geeindigd ben en dat is achter een computer. Het leven moet meer zijn dan alleen dat mechanische ding dat mij 25 jaar beheerst heeft.

Natuurlijk zal deze passie altijd een deel van mijn leven blijven echter wel in sterk mindere mate. Die 12 uur per dag kan best iets minder zijn.

Een mooi alternatief leek ons een lang gekoesterde wens, de aanschaf van een hondje, het zou dan wel een puppie moeten zijn, gezien wij nooit samen een huisdier hebben gehad.

Nu moet er een keuze gemaakt worden, nou daar zitten dan wel duidelijke verschillen in, de een wil een lief handzaam diertje de ander liever wat meer uitdaging. Uiteindelijk heel veel rassen voorbij zien komen, maar de juiste konden wij niet vinden, te groot, te klein, ongeschikt, te veel ziektes, te veel werk, en noem maar op. Uitijndelijk blijven er enkele rassen over maar welke kies je dan.

Vanf dat moment zie ik seeds meer rassen op straat en probeer hieruit een keuze te maken, moeilijk.

Echter tijdens een van wandelingen zieniwij uiteindelijk een aantal honden op ons af komen. geweldig allen los, spelen met elkaar, plezier trotse baasjes, de honden, zeven stuks in totaal komen allen op ons af, bruine, zwarte, gevlekt bruin en gevlekt zwart. Voor ons duidelijk wouw wat is dit. Op dat moment was dit hetzelfde gevoel als dat wij voor de Taj Mahal stonden " WOUW". Na de begroeting hebben wij thuis meteen opgezocht wat dit voor ras was. het was een Ausie een Australian Shepherd. Achteraf viel ons op dat de gestelde criteria nu helemaal niet meer van toepassing waren.

Vanaf dat moment wilde ik allen maar meer weten wat dit voor hond was, en ik herinner mij het nog goed, niet voor een apartement, niet als eerste hond, kennis hebben van honden. Allen argumenten die het tegenspreken om deze hond aan te schaffen. Helaas heeft dit virus toegeslagen en kom ik er niet meer vanaf. Steeds meer gaan zoeken of de argemunten ook ontkracht worden, en ja hoor er zijn ook mildere uitspraken. Maar het heeft wel consequenties.